Kalp Kapak Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler
Kalp kapak ameliyatında tamir imkanı yoksa kapak değiştirilmektedir. Kullanılan kapaklar protez oldukları için enfeksiyon açısından dikkatli olunması gerekmektedir. Tüm yaşam boyunca hasta vücudu ile ilgili yapılacak her girişimde ilgili hekime kendisinde yapay kalp kapağı olduğunu hatırlatması gerekmektedir. Bu girişimler diş ile ilgili olabilir veya herhangi bir ameliyat olabilir. Bu durumda ilgili hekimler oluşabilecek bir enfeksiyona zemin oluşmaması için önceden antibiyotik ile koruma yapacaklardır.
Hastada herhangi bir enfeksiyon durumunda bu üşütme, halsizlik, iştah kaybı gibi bulgular verebilir. Hasta bu durumda fazla beklemeden doktoruna başvurmalıdır. Mekanik kalp kapaklarında kan sulandırıcı kullanılması zorunludur ve hayati önemi vardır. Bu konuda belirli aralıklarda kanın sulanma oranına (İNR) göre kan sulandırıcı dozunun doktorunuz tarafından ayarlanması gerekmektedir.
Bu konuda doktor kadar hastanında çok hassas ve dikkatli olması gerekmektedir. Kan sulandırıcının gereğinden az kullanılması durumunda mekanik kapakta pıhtı oluşabilir. Buda kapağın açılıp kapanmasını engelleyebilir, veya pıhtının vucuda giderek diğer organların hasarına (felç olma) neden olabilir. İlacın gereğinden daha fazla kullanımında da vücutta kanama meydana gelebilir. Her iki durum da hayati tehdit edicidir.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.