fbpx

Ameliyattan Önce Kalp Kapağının Tamir Edilebilir Olup Olmadığını Ameliyat Öncesinde Belirlemek Mümkün mü?

Hastalarımızın en sık sorduğu konulardan biri, “Ameliyattan önce kalp kapağının tamir edilebilir olup olmadığını ameliyat öncesinde belirlemek mümkün mü?” sorusudur. Deneyimli bir cerrah bu sorunun cevabını EVET veya HAYIR şeklinde verebilir.

Hastalarımızı ameliyat etmeden önce kalp kapağının tamir edilip edilmeyeceğini belirlemek için tetkikler yapıyoruz. Bu tetkikler arasında ekokardiyografi, MR gibi diğer görüntüleme teknikleri yer alıyor. Tetkik ve testlerin sonucunda kalp kapağının tamir edilip edilemeyeceğini anlayabiliyoruz. Fakat ne yazık ki bize ulaşan hastalar gittikleri diğer cerrahların, bunun ancak ameliyat sırasında belli olabileceğini söylediklerinden bahsediyor. Bu doğru bir bilgi değildir.

Kalp kapak ameliyatlarında cerrahın, anestezistsin, perfüzyonistin, hemşirenin deneyimi ve yetenekleri, kapak tamiri gibi karmaşık bir işlemde çok önemlidir. Kalp kapak tamiri, kapak probleminin doğru şekilde tanımlanması, uygun tekniklerin seçilmesi ve bu tekniklerin doğru bir şekilde uygulanmasını gerektirdiğinden, cerrahın bu konuda yeterli deneyime sahip olması da ayrıca çok büyük bir öneme sahiptir.

Özetle, hastanın kendi kapağının tamir edilmesi dünyada kabul edilen en iyi yöntemdir. Kalp kapağının fazla hasar görmüş olanlarının tamir edilemeyeceği, yerine mekanik veya biyoprotez kapak takılmasının uygun olacağı görüşü yanlıştır. Dünyada birçok merkezde olduğu gibi bizde de tüm kalp kapak kaçakları yüksek oranda tamir edilmektedir.

Ekip olarak tüm yöntemlerle yaptığımız kalp kapak tamirindeki başarı oranımız %97-98’dir. Ameliyat sırasında sadece %2-3’lük kısımda mitral kapak değişimi operasyonuna gerek duyuyoruz.

Kalp kapak tamiri ameliyatını, açık veya kapalı (minimal invaziv veya diğer adıyla küçük kesi) cerrahi yöntemlerle (endoskopik veya robotik) ve genel anestezi altında gerçekleştiriyoruz. Ameliyat sonrası iyileşme süreci, hastanın sağlık durumuna ve ameliyatın yapılma şekline bağlı olarak değişiyor. Cerrahi müdahale sonrası, hastalarımız genellikle 4-5 gün hastanede kalıyor ve birkaç hafta iyileşme süreci geçiriyor.

Kalp kapak ameliyatları hakkında detaylı bilgi, ikinci uzman görüşü ve randevu için asistanımıza 0545 605 14 14 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Adres ve yol tarifi için iletişim sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Kalp hastalıkları ve tedavi yöntemleri için bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yoruma kapalı.