fbpx

Kalp Tümörleri

2

Kalp tümörleri birçok çeşide sahip olabilir, ancak bu hastalık çok sık rastlanan bir durum değildir. İyi huylu ve kötü huylu olmak üzere iki tür kalp tümörü bulunur. Kalp içerisinde başlayıp orada kalan tümörlere “primer” (birincil) kalp tümörü denirken, farklı bir organda veya vücudun başka bir bölgesinde başlayıp kalbe sıçrayan tümörlere ise “sekonder” (ikincil) kalp tümörü adı verilir. Miksoma kalp tümörlerinin %70’ini oluşturan iyi huylu bir tümördür. Ancak iyi huylu kalp tümörleri boyutlarına ve oluştuğu yerlere bağlı olarak ciddi sorunlara yol açabilir. Bir kalp tümöründen ayrılan bir parça, kan dolaşımına katılarak emboli (tümör parçası) oluşumuna neden olabilir.

Kalp tümörleri, kalp kapaklarının işlevini zorlaştırarak kapak darlığına benzer şikayetlere neden olabilir. Bunun yanı sıra, tümöre bağlı genel yorgunluk, çabuk yorulma gibi belirtiler de ortaya çıkabilir. Bu riskler göz önüne alındığında, kalp tümörünün cerrahi müdahale ile çıkarılması zorunludur.

Kalp tümörü, açık kalp ameliyatı veya endoskopik yöntemler gibi minimal invaziv (küçük kesi) cerrahi teknikleri ile çıkarılabilir.

Ayrıca kalp tümörlerinin genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabileceği biliniyor. Bu nedenle, kalp tümörü olan hastaların ailelerine de önemli bir mesajımız var: Lütfen düzenli muayene olun ve gerekli tetkikleri yaptırın. Tüm hastalıklarda olduğu gibi erken teşhis ve tedavi faydalı olacaktır.

Kalp tümörleri hakkında detaylı bilgi, ikinci uzman görüşü veya randevu için asistanımıza 0545 605 14 14 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

2 Yorumlar
  1. Tuğba canbaz diyor

    Oğlum 16 yasında osteosarkom hastası kalp ve akciğer metastazı var kalpten ameliyat oldu ama tekrardan cikti şuan durumu iyi değil bize yardımcı olurmusunuz

    1. Mustafa Güden diyor

      Merhaba Tuğba Hanım, öncelikle oğlunuzun yaşadığı süreçten dolayı üzüntülerimizi iletmek isteriz. Durumunu daha iyi anlayabilmemiz ve size yardımcı olabilmemiz için elinizde bulunan tetkik ve raporları WhatsApp hattımız (0545 605 14 14) üzerinden iletişim danışmanımıza iletebilirsiniz. Bu sayede oğlunuzun durumunu daha detaylı değerlendirme şansımız olur ve size uygun yönlendirmeler yapabiliriz. Dilerseniz telefon numaramızdan bize ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kişiye Özel Danışmanlık Hizmeti

İkinci Uzman Görüşü Formu

Formunuzu göndermenizin ardından, iletişim danışmanımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.