Teşhisten Tedaviye Adım Adım Kardiyovasküler Cerrahi
Kardiyovasküler cerrahi sürecini adım adım bu makalemizde bulabilirsiniz. Kardiyovasküler cerrahi hakkında Prof. Dr. Mustafa güden’e makale dışında merak ettiklerinizi iletişim sayfasındaki formu doldurarak sorabilirsiniz.
Teşhisten Tedaviye Adım Adım Kardiyovasküler Cerrahi
1- Kardiyovasküler cerrah ile ilk görüşme ve muayene gerçekleştirilir.
2- Anestezi uzmanı muayenesi ve gerekli tetkiklerin gerçekleştirilmesi sağlanır.
3- Ameliyata engel bir durum varsa operasyon öncesi tedavi protokolü belirlenir ve uygulamaya başlanır.
4- Ameliyata engel bir durum yoksa/kalmadığında operasyon günü belirlenir.
5- Operasyondan bir gün önce hasta hastaneye yatırılır.
6- Ameliyat gerçekleştirilir ve ardından koroner yoğun bakım tedavisi başlar.
7- Hasta bir gün sonra yoğun bakımdan hasta servisine alınır.
8- Ortalama 4-5 gün servis bakımının ardından hasta taburcu edilir.
9- Taburculuktan bir hafta sonra cerrahi kontrol gerçekleştirilir.
10- Bir ayın ardından kardiyoloji kontrolü sonrasında hastanın tedavisi sonuçlanır.
Adım adım anlattığımız bu kalp cerrahisi süreci normal koşullar altında gerçekleştirilen planlamaya örnektir. Tedavi süresince hastanın sağlık durumunun asıl belirleyici faktör olduğu unutulmamalıdır.
Kalbinden şikâyeti olan hastaların ilk başvuracakları hekimler kardiyologlardır. Kardiyologlar hasta ile ilgili bazı veriler, hastanın şikayetleri, yaşam kalitesi gibi pek çok değişkene bakarak en doğru tedavi yönteminin ameliyat olduğu sonucuna varabilirler. Bu durumda hastayı bir cerraha yönlendirirler. Bu noktadan itibaren kalp cerrahı ile iletişim başlar. Prof. Dr. Mustafa Güden de bu aşamada iletişime geçebileceğiniz cerrahlardan birisi. Kendisinin kalp cerrahisine bakış açısını, iyi bir cerrahın hastaya yaklaşımın nasıl olması gerektiğini kaleme aldığı bu satırları okumanızı öneririz: Mustafa Güdenin Gözünden Kalp Cerrahı
Robotik cerrahi, en çok kalp ve damar cerrahisi alanında kullanılan ve teknolojinin sağlık alanında geldiği son noktayı gösteren etkili ve gerçekten ileri bir cerrahi yöntemdir.
Kalp ve damar cerrahisinde robotik cerrahi ile mitral kapak tamiri, koroner by-pass ameliyatı, aritmi cerrahisi, kalp kapak tamiri, delik tamiri gibi ameliyatlar uzun süredir başarıyla gerçekleştirilebilen ameliyatlardır.
Robotik mitral kapak cerrahisi diğer cerrahi branşlara göre biraz daha yavaş ama daha güvenli ilerleyen bir süreç izlemektedir. Açıktır ki kalp ameliyatlarında zamanlama ve hız, kalbin durdurulması süreçleri nedeniyle oldukça devamı
التعليقات مغلقة.