fbpx

Endoskopik Cerrahi (Küçük Kesi)

Endoskopik kalp cerrahisi bir diğer adıyla kapalı kalp ameliyatı, minimal invaziv yani dokularda en az hasara sebep olan bir cerrahi tekniktir. Özel cihazlar ile göğüs bölgesine açılan küçük kesilerle operasyonun gerçekleştirileceği bölgeye ulaşılır. Cerrahi alanın görüntülenmesi için endoskopik kamera kullanılır. Operasyon süresince cerrahın rahat hareket etmesini ve uygulanacak cerrahi tedavinin maksimum başarıya ulaşmasını sağlayan farklı endoskopik cihazlar aynı zamanda doku hasarını minimize ederek iyileşme süresini açık cerrahilere kıyasla oldukça kısaltır. Ancak endoskopik cerrahi için hastanın göğüs duvarının ve kalp anatomisinin bu cerrahiye uygun olması gerekir.

Endoskopik Kalp Cerrahisi

Endovasküler Aort anevrizması ameliyatları yıllarca klasik yöntemlerle yani açık cerrahi ile tedavi edilmiştir. Son 20 yıldır yeni gelişen teknolojik sistemler sayesinde aort anevrizma tamirleri herhangi bir yara olmadan kateter yardımı ile yapılabilmektedir. Bu teknik ile damar içerisinden anevrizmaya kendinden stentli bir suni damar yerleştirilmektedir. Bu suni damar anevrizma içinde açılarak aort anevrizması içerden tamir edilmiş olur. Endovasküler aort anevrizma tamir tekniği çıkan aorta haricindeki aort anevrizmalarının bir çoğunda uygulanabilmektedir.

Ülkemizde ilk endoskopik kalp cerrahisi 1999 yılında gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Mustafa Güden bu operasyonu gerçekleştiren ilk Türk hekimlerden biridir. Prof. Dr. Mustafa Güden 2006 yılından beri yurt içinde ve 30’u aşkın farklı ülkede robotik ve endoskopik kalp cerrahisi eğitimleri vermektedir.

Küçük Yaradan Kalp Ameliyatları

Endoskopik kalp cerrahisi ile;

  • Mitral ve triküspit kapak tamiri veya değiştirilmesi
  • Kalpte bulunan deliklerin (ASD; VSD) tamiri
  • Kalp tümörlerinin çıkarılması
  • Aritmi cerrahisi başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

Endoskopik Kalp Cerrahisinin avantajları için tıklayınız!

Robotik kalp cerrahisi hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız!