fbpx

Bacak Damarı Kullanmadan Koroner Bypass Ameliyatı

Koroner bypass ameliyatında değişik bölgelerden alınan yeni damarlar kullanılmaktadır. En sık kullanılan damarlar bacak damarlarıdır. Bunun dışında göğüs atar damarları ve kol atardamarları da kullanılmaktadır. Bunların içinde uzun dönem sonuçlara bakıldığında en iyi sonuç göğüs damarları ile alınmaktadır.

Bacak damarları ile yapılan bypasslar 10 yıl içinde %50-60 civarında açık kalırken göğüs damarı ile yapılan bypassların açık kalma oranları %90-95 civarındadır. Bu nedenle göğüs damarları ile yapılan koronerbypass ameliyatları hastalar için çok daha avantajlıdır.

Bacak damarları kullanmadan yapılan koroner bypass ameliyatları hem teknik olarak daha zor olduğu için hemde daha uzun sürdüğü için her merkezde tercih edilmemektedir. Hastalar için yeniden ameliyat ihtiyacını ciddi şekilde azalttığı için bacak damarı kullanmadan yapılan koronerbypass ameliyat özellikle 65 yaş altı hastalarda ilk tercih olmalıdır.

Bacak Damarı Kullanmadan Koroner Bypass Ameliyatı

Kişiye Özel Danışmanlık Hizmeti

İkinci Uzman Görüşü Formu

Formunuzu göndermenizin ardından, iletişim danışmanımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.